Step Factor. Tvoj korak. Tvoj faktor.

Vitamini i minerali dragi noktima

Lijepi i njegovani nokti preduvijet su njegovanog i modernog izgleda, ali što se nalazi ispod površine i jesu li zaista takvi kakvima djeluju?

©Daria_Cherry /www.shutterstock.com #147

Vitamini i minerali dragi noktima. Lijepi i njegovani nokti preduvijet su njegovanog i modernog izgleda, ali što se nalazi ispod površine i jesu li zaista takvi kakvima djeluju?

Unos kvalitetnih namirnica je ključna.
Step Factor ti donosi savjete kako se hraniti kada nokti ne izgledaju najbolje.

Među osnovnim mineralima i vitaminima koji su potrebni za lijepe i zdrave nokte su: Biotin, vitamin A, vitamin C, Kalcij i Cink.

Biotin
Biotin pripada kompleksu B vitamina koji pomaže u pretvorbi ugljikohidrata iz hrane u glukozu za dobivanje energije. Radi se o vitaminu topivom u vodi koji pomaže u stvaranju keratina – tvari esencijalne za rast noktiju. Uzimanje biotina u dozi od 300 mcg dnevno potiče rast i čvrstoću noktiju.

Vitamin A
Nedostatak ovog vitamina može uzrokovati suhoću i ispucalost noktiju i u tom bi ga slučaju trebalo uzimati preko hrane (zelenolisno povrće i žuto i narančasto voće kao prirodni izvori) ili u obliku dodatka prehrani.

Vitamin C
Vitamin C koristan je antioksidans koji djeluje dobro na cjelokupno zdravlje organizma pa tako i na zdravlje noktiju. Nedostatak vitamina C može uzrokovati slabe i raspucale nokte.

Kalcij
Kalcij je esencijalan za dobar rast noktiju. U slučaju da imate slabe, suhe ili raspucale nokte uzimajte veće količine kalcija koji se nalazi u mliječnim proizvodima, u orašastim plodovima i sjemenkama.

Cink
Cink je mineral koji pomaže kod problema s kosom i noktima. Cink, osim na zdravlje noktiju i kose, djeluje korisno na zarastanje i zacjeljivanje rana i može se uzimati u obliku dodatka prehrani ili povećati njegov unos iz prirodnih izvora. Namirnice bogate cinkom su napr. grah, riža i piletina. 

©Daria_Cherry /www.shutterstock.com #147

Lijepi i njegovani nokti preduvijet su njegovanog i modernog izgleda, ali što se nalazi ispod površine i jesu li zaista takvi kakvima djeluju?

Unos kvalitetnih namirnica je ključna.
Step Factor ti donosi savjete kako se hraniti kada nokti ne izgledaju najbolje.

Trenutno nemamo komentara na ovaj članak. Klikni ovdje i dodaj komentar kao prva.

Trenutno nisi prijavljena. Ispod se možeš prijaviti. Ako još nisi član, registriraj se ovdje.

Ljepota. Ljepota nije u pogledu. Ljepota nije u mirisu. Ljepota nije niti u zraku. A opet, ljepota je u svemu tome zajedno i još više u osjećaju, u osjećaju tvoje sreće. Zato pogledaj naše savjete, slike i upute kako najlakše do tog nezamjenjivog osjećaja.
Nokti. Nokti su završetci naših prstiju koji ih pritom čuvaju, ali ne samo to, lijepi i njegovani nokti ukrašavaju naše prste, ali i ruke. Pogledaj naše savjete, ideje, slike i trendove u ukrašavanju noktiju i napravi svoje nokte jednostavno fantastičnima.
Članovi zajednice (1411 članova): monyy19@, mvincer@, maja.sta, anamaria, davor.fi, kristina, mtvorek@, adrijana, ivana.ba, martina., ninic.mi, Anamarij, Marija V, renatama, sanja.po, Rayhan N, nemamsit, rahela.j, nikolina, kata.sur, Katarina, deadlyde, Marjeta , ingrid.j, barby24@,
Step Factor

Step Factor

Sve ono što si oduvijek željela!

Sve ono što si ikada vidjela i sve ono što ti je ikada prošlo kroz uho. Svako tvoje sjećanje i sve ono o čemu si ikada sanjala. Svi tvoji snovi koje si ikada imala i koje još uvijek imaš te mjesta koja si ikada posjetila i gdje se najljepše osjećaš. Sve tvoje uspomene na ljude i događaje, tvoje lude i nezaboravne priče. Svaka tvoja misao koju si ikada imala i svaki plan koji se nalazi skriven duboko u tebi. Sve tvoje ljubavi. Tvoje bivše, sadašnje i buduće veze. Sve tvoje plišane igračke s kojima si se mazila kada si bila mala i one u kojima sada tražiš utjehu kada ti je teško. Svaka osoba koja je tu za tebe, da podijeli s tobom tvoj uspjeh i sreću. Svi zvukovi koje si ikada čula i slike koje si ikada vidjela. Sve tvoje trend frizure i lude boje za kosu koje si isprobala i svaki izraz lica na tvoju sliku u ogledalu. Svaki tvoj Make Up pokušaj u isprobavanju novih kozmetičkih proizvoda. Modne revije u odjeći mame i tate koje si ispred njih imale kako bi isprobala najnovije modne trendove. Tvoje posjete bolesnoj baki i tvoja spoznaja koliko je zdravlje važno. Tvoj ludi Party i tvoje prvo spavanje izvan svog kreveta kod prijateljice na trosjedu u dnevnom boravku. Sva tvoja beskrajno daleka putovanja i lutanja kada si bila izgubljenja. Sve ono što u svom srcu nosiš čini te jedinstvenom i neponovljivom. To je sve ono što si ti.

Step Factor želi te učiniti još snažnijom. Ti moraš napraviti korak. Donijeti odluku i napraviti jednostavno samo tvoj korak. Dali će tvoj korak biti uspješan ovisi o puno faktora. Jedan od faktora za tvoj bolji i ljepši korak kroz život daje ti Step Factor sa puno novih ideja, trikova, slika i informacija koji će sigurno ostaviti utjecaj na tebe. Tebe onakvu kakva jesi.

Jedna, neponovljiva, jedinstvena i najljepša.

by Alica