Step Factor. Tvoj korak. Tvoj faktor.

Dirndl frizure: Oktoberfest je festival modernih frizura sa pletenicama

Wiesn, Dirndl, Tracht, O'zapft is: Oktoberfest frizura uz tradicionalni Dirndl jednostavno ne smije izostati.

©Lena Wurm /www.shuterstock.com #1

Dirndl frizure: Oktoberfest je festival modernih frizura sa pletenicama. Wiesn, Dirndl, Tracht, O'zapft is: Oktoberfest frizura uz tradicionalni Dirndl jednostavno ne smije izostati.

Ali što je uopće Wiesn, Dirndl, Tracht i na kraju Oktoberfest?
Kakav je to "bojni poklič" O'zapft is ili još bolje O'zapft isch?
I na kraju, ili na početku, kako treba jedna savršena, tradicionalna, Dirndl frizura ili frizura za Oktoberfest uopće izgledati?
Dirndl frizure: Oktoberfest je festival modernih frizura sa pletenicama. Duga plava kosa s pletenicom uvijenom oko glave i savršenim Make Up-om za posjet Oktoberfest-u.
Dirndl frizure: Oktoberfest je festival modernih frizura sa pletenicama. Poluduga kosa za Oktoberfest frizuru i umjetnost pletenja kose.
Dirndl frizure: Oktoberfest je festival modernih frizura sa pletenicama. Duga crvena boja kosa i neizmjerne mogućnosti za jednu Oktoberfest frizuru. French braid ili francuska  frizura s pletenicom preko ramena.
Dirndl frizure: Oktoberfest je festival modernih frizura sa pletenicama. Dvije izuzetno duge pletenice.

Znate li da je jedan od najkopiranijih, najčešće ponavljanih narodnih zabava i festivala upravo Festival o kojem pišemo. Od Kine gdje kopiraju cijela austrijska sela, recepte i moderne frizure pa do afričkih zemalja, Oktoberfest je praktički prisutan u svim dijelovima svijeta

Gdje, kako i kada je počeo festival na kojem se svake godine može vidjeti između 5 i 7 miliona glava i frizura, te popije isto toliko milona litara pive?

Ne. Kralj Ludvig I. sa frizurom modernom za svoje vrijeme, ako pogledate sliku Josepha Karl Stielera vidjeti ćete kakve je loknice imao, nije došao na ideju da okruni svoju ljubav prema princezi Therese od Sachsen-Hildburghausena velikom feštom, već je to bio kao što obično biva, jedan običan vojnik, oficir, koji je predložio u čast njihove ljubavi i vjenčanja konjsku utrku na jednoj običnoj livadi na rubu grada. Tako je u čast kraljevskom paru koji je rekao sudbonosno da 12. listopada 1810. godine održan prvi Oktoberfest 5 dana kasnije. Od tog datuma, 17. 10. 1810. godine, uz nekoliko se pauzi Oktoberfest održava svake godine. Livada je preuzela ime od tadašnje princeze Tereze, koja je udajom postala kraljica, i postala najpopularnija livada na svijetu. Terezina livada ili Theresienwiese u Münchenu.

I tako iz godine u godinu sve do današnjeg dana imamo mogućnost spremiti se na putovanje u München te vidjeti kakve se frizure nose i koji su novi Dirndl-ovi u modi. Ono što vas može šokirati i odmah upada u oči kada prođete preko Isar-a i dođete do Theresienwiese je broj ljudi koji dolaze iz cijelog svijeta. Ono što nas posebno oduševljava je tradicionalna narodna nošnja i ženske frizure.

Nevjerovatno, ali žene na Oktoberfestu uspijevaju "isčarobirati"  i to iz svake dužine kose nevjerojatno lijepe frizure s pletenicama. I te frizure ne izgledaju umjetno već naprotiv vrlo slatko i romantično, vrlo ženstveno.

Najpopularnije frizure koje nose žene duge kose su naravno one s pletenicama. To su obično frizure s visoko podignutom kosom gdje se pletenice motaju, učvršćuju i umotavaju u punđe različitih oblika.

Kod žena s poludugom kosom bitno je da kosa nije previše slojevito ošišana jer puno slojeva spriječava izradu pletenica. Ako ne volite pletenice, kosu možete ukrasiti i nekim ukrasom za kosu.

Kod kratke kose se žene uglavnom odlučuju za ukrašavanje kose bilo cvijećem ili različitim ukrasima za kosu.

Uz frizure velika se pažnja posvećuje i tradicionalnoj bavarskoj narodnoj nošnji, Dirndl-u o kojem ćemo pričati nekom drugom prilikom. 

A sada idemo kupiti A Maß und Hendl i opustiti se u muzici harmonike s Oktoberfesta.

Frizure slike

©Maria Svetlychnaja/www.shutterstock.com #7

Duga plava kosa s pletenicom uvijenom oko glave i savršenim Make Up-om za posjet Oktoberfest-u.

©Moskalenko Yuliya/www.shutterstock.com #10

Poluduga kosa za Oktoberfest frizuru i umjetnost pletenja kose.

©dimid_86/www.shutterstock.com #8

Duga crvena boja kosa i neizmjerne mogućnosti za jednu Oktoberfest frizuru. French braid ili francuska frizura s pletenicom preko ramena.

©Moskalenko Yuliya/www.shutterstock.com #9

Dvije izuzetno duge pletenice.

©wavebreakmedia/www.shutterstock.com #34

Tradicionalne ženske Dirndl frizure i poznati bavarski vijenac u kosi.

Posjet Wiesn-u ne može proći bez moderne Dirndl frizure. Na Oktoberfest-u se pokazuje tko je u trendu i tko ima najspretnije ruke u pletenju kose. Jer Oktoberfest je jednostovno festival frizura sa pletenicama.
©BlueSkyImage/www.shutterstock.com #23

Usprkos svemu, posjet Wiesnu treba biti jednostavan i zabavan. Jednostavne pletenice ispletene u obliku riblje kosti i učvršćene pomoću dvije gumice za kosu.

Kada govorimo o frizurama na Oktoborfestu, sve je u znaku pletenice. Brezl, poznato bavarsko pecivo, i dvije pletenice u kosi opet ukrašene pletenim raifom.

©wavebreakmedia/www.shutterstock.com #30

Uz tradicionalnu frizuru potrebno je i Dirndl uskladiti s bojom kose.

©YAKOBCHUK VIACHESLAV/www.shutterstock.com #35

Super Dirndl frizura s dvije pletenice na Oktoberfestu uvijek je u trendu.

©LuckyImages/www.shutterstock.com #32

Pletenice ispletene u obliku riblje kosti. Brze Oktoberfest frizure možemo oblikovati i sami kod kuće, bez posjeta frizeru i bez dodatnih troškova.

Dvije pletenice kao Oktoberfest frizura poznati je klasik. Ako vam to nije dovoljno, za savršenu frizuru možete se poigrati pletenjem kose na više načina.

©LightField Studios/www.shutterstock.com #5

Pletenice sa dvije riblje kosti ili Boxer Braid frizure izgledaju stvarno prekrasno.

©MsMaria/www.shutterstock.com #28

Sve što je potrebno za lijepu frizuru je podijeliti svaki rep u dva dijela i vanjski dio kose uvijek plesti prema sredini glave.

Na kraju je potrebno samo završetke repa, odnosno kose dobro učvrstiti. Bilo ukrasom od cvijeća ili gumicama za kosu.
©Ariane Hoehne/www.shutterstock.com #37

Uz frizuru svakako je bitna i tradicionalna odjeća. Tipično bavarsko plava karirana košulja ili mašne za kosu u tom stilu pokazuju svima da ste spremni za najveći svjetski narodni festival.

©Lena Wurm/www.shutterstock.com #3

Oktoberfest - bavarski festival tradicionalnih Dirndl-a, frizura, piva i jela.

©Ronald Sumners/www.shutterstock.com #25

Infinity Braid frizure s pletenicom oko glave također su popularne Oktoberfest frizure.

©Frank Gaertner/www.shutterstock.com #26

Za one koje ne vole pletenice i podignutu kosu, jedna frizura s otvorenom kosom.

©Frank Gaertner/www.shutterstock.com #29

Uz pletenice i pletenje kose za jednu In Oktoberfest frizuru dovoljno je kosu jednostavno zavezati u rep i napravit čvor od kose.

©RStollner/www.shutterstock.com #31

Bavarci vole cvijeće. Pogotovo lize koje možemo vidjeti skoro na svakoj kući vrijedne njemačke žene. Jedna frizura s jesenskim cvijećem u kosi.

©fotogestoeber/www.shutterstock.com #36

Bogatstvo tradicionalnih narodnih nošnji i ukrašavanja kose pletenjem, slika je koju možemo vidjeti na Oktoberfest-u.

©fotogestoeber/www.shutterstock.com #33

Ukrašavanjem kose cvijećem istiće svaku frizuru.

©Fisher Photostudio/www.shutterstock.com #4

O'zapft isch. Što bi slobodnom prijevodu značilo kako je tipična pivska bačva otvorena i pivo se može početi točiti. Uz Brezl i pivski Maß brzo postaje veselo i tada više nije važno kako frizura izgleda.

©Alter-ego/www.shutterstock.com #12

Frizura u obliku vijenca isto je jedna od klasičnih frizura koje možemo vidjeti prilikom posjeta Wiesn-u.

Oblikovanje frizure u obliku vijenca preporučujemo za dugu kosu. Pletenje kose i izrada pletenica nije teško ali ipak zahtjeva vježbu. Spretne ruke jedne prijateljice kod izrade frizure s vijencom u kosi svakako bi dobro došle.
1. korak: Kosu raspustite i dobro rasčešljajte. 2. korak: Podijelite kosu u dva dijela tako da je jedan dio iza uha a s druge strane bočno preko ramena. Možete raditi na lijevu ili desnu stranu. Svejedno je. Ovisno kakav vam je rast kose i &a
3. korak: Podijelite svaki rep u tri pramena i ispletite jednostavnu pletenicu. 4. korak: Nemojte plesti pletenice do kraja. Ostavite otprilike 5 cm kose koja nije ispletena te učvrstite završetak gumicom za kosu.
©Alter-ego/www.shutterstock.com #22

Ovu prekrasnu frizuru s vijencom u kosi ipak će mnoge bez problema napraviti.

5. korak: Ispletite i drugu pletenicu pomoću tri pramena. 6. korak: Ako želite dobiti na volumenu, češljem ili prstima raširite lokne odnosno pletenice.
7. korak: Trebali bi dobiti dvije pletenice s puno volumena. Isto tako trebao bi biti vidljiv razdjeljak koji ide u koso s jedne strane glave, od početka pletenice prema dolje i spaja se s početkom druge pletenice. 8. korak: Pomoću velikih
9. korak: Možda neće od prve biti savršeno, ali slobodno se igrajte sve dok niste postigli savršenu frizuru s vijencem od pletenica.

Riječnik stranih riječi:

Bavarski Njemački Hrvatski
Hendl Grillhuhn pile s ražnja
Böfflamott Rinderbraten juneće pečenje
Steckerlfisch Fisch am Stiel pečena riba na rašljama
Ribbal Kasseler Braten dimljeno svinjsko pečenje
Fleischpflanzerl Frikadelle faširano meso
Bauernseufzer geräucherte Bratwurst dimljena kobasica
Krautwickel Kohlroulade slično sarmi, mljeveno meso umotano u list zelja
Wammerl Bauchfleisch špek
A Maß ein Liter Bier jedna litra piva
A Hoibe ein halber Liter Bier pola litre piva
Weißen Weißwein bijelo vino
Roten Rotwein crno vino

Trenutno nemamo komentara na ovaj članak. Klikni ovdje i dodaj komentar kao prva.

Trenutno nisi prijavljena. Ispod se možeš prijaviti. Ako još nisi član, registriraj se ovdje.

Trend frizure koje pomlađuju: Afro ženske frizure

©NeonShot/www.shutterstock.com #620

Trend frizure koje pomlađuju: Afro ženske frizure. Za mlađi izgled dovoljno je samo malo podignuti kosu i vezati je u rep. Nekoliko opuštenih pramenova koji ne moraju biti uredni daju frizuri mladenački i slobodni izgled.

Kako odabrati savršenu frizuru: Pronađi svoju idelanu frizuru prema obliku svoga lica

©Subbotina Anna/www.shutterstock.com #553

Kako odabrati savršenu frizuru: Pronađi svoju idelanu frizuru prema obliku svoga lica. Koja frizura će ti najbolje pristajati ovisi uvelike o obliku tvoga lica.

Razdjeljak: Trend i moderna frizura za dugu ravnu kosu

©Gomeniuk Oleksandr/www.shutterstock.com #540

Razdjeljak: Trend i moderna frizura za dugu ravnu kosu. Frizure s razdjeljkom ne izlaze iz trenda bez obzira na godišnje doba i dužinu tvoje kose.

Frizure. Oduvijek su nam izgled i moderne frizure bili važni. Slike naših odraza u ogledalu ponekad ne odgovaraju našim nadanjima. Step Factor donosi ti slike, upute i trendove pomoću kojih možeš dobiti nove ideje te pokušati napraviti svoju savršenu frizuru.
Moderne frizure i trendovi. Trend je jedna snažna i višeznačna riječ. Riječ s puno potencijala pogotovo kada govorimo o modernim frizurama. Jer frizure su za žene odgovor na pitanje o slici modernog izgleda. Uopće, pojmove moderno i trend jako je teško objasniti ali svi dobro znamo, svako na svoj način, što znače. Tim pojmovima bavi se i Step Factor. Pogotovo kod frizura pokušati ćemo objasniti cijeli koncept modernog i u trendu. Trend postoji uvijek iznova. Trend se kod frizura pojavljuje, raste i ponovno nestaje. Ponavlja se. Ali uvijek donosi nove frizure, pozitivne, uzbudljive i neponovljive. O trend i modernim frizurama možemo pisati, gledati slike, sanjati o njima, ne voljeti ih i planirati naže nove poteze. Jedno je ipak sigurno. Iako svi znamo koje su frizure moderne i u trendu, kada, kako, koje boje i kada više nisu, nikada ga nije bilo jednostavno, te ga isto tako nikada neće biti jednostavno ostvariti i zadržati.
Članovi zajednice (1411 članova): kudlekiv, melisadm, tihanafu, josipaa1, Zilha Ba, kristina, markomar, kristina, Andriana, g.nikoli, Savskitr, dragana., brual.zd, ifkica.7, matejast, bojana19, stefajur, lidijazu, sudiebbu, petrazan, tanjacol, ivanasar, helenape, renatape, dusko.ru,
Step Factor

Step Factor

Sve ono što si oduvijek željela!

Sve ono što si ikada vidjela i sve ono što ti je ikada prošlo kroz uho. Svako tvoje sjećanje i sve ono o čemu si ikada sanjala. Svi tvoji snovi koje si ikada imala i koje još uvijek imaš te mjesta koja si ikada posjetila i gdje se najljepše osjećaš. Sve tvoje uspomene na ljude i događaje, tvoje lude i nezaboravne priče. Svaka tvoja misao koju si ikada imala i svaki plan koji se nalazi skriven duboko u tebi. Sve tvoje ljubavi. Tvoje bivše, sadašnje i buduće veze. Sve tvoje plišane igračke s kojima si se mazila kada si bila mala i one u kojima sada tražiš utjehu kada ti je teško. Svaka osoba koja je tu za tebe, da podijeli s tobom tvoj uspjeh i sreću. Svi zvukovi koje si ikada čula i slike koje si ikada vidjela. Sve tvoje trend frizure i lude boje za kosu koje si isprobala i svaki izraz lica na tvoju sliku u ogledalu. Svaki tvoj Make Up pokušaj u isprobavanju novih kozmetičkih proizvoda. Modne revije u odjeći mame i tate koje si ispred njih imale kako bi isprobala najnovije modne trendove. Tvoje posjete bolesnoj baki i tvoja spoznaja koliko je zdravlje važno. Tvoj ludi Party i tvoje prvo spavanje izvan svog kreveta kod prijateljice na trosjedu u dnevnom boravku. Sva tvoja beskrajno daleka putovanja i lutanja kada si bila izgubljenja. Sve ono što u svom srcu nosiš čini te jedinstvenom i neponovljivom. To je sve ono što si ti.

Step Factor želi te učiniti još snažnijom. Ti moraš napraviti korak. Donijeti odluku i napraviti jednostavno samo tvoj korak. Dali će tvoj korak biti uspješan ovisi o puno faktora. Jedan od faktora za tvoj bolji i ljepši korak kroz život daje ti Step Factor sa puno novih ideja, trikova, slika i informacija koji će sigurno ostaviti utjecaj na tebe. Tebe onakvu kakva jesi.

Jedna, neponovljiva, jedinstvena i najljepša.

by Alica