Step Factor. Tvoj korak. Tvoj faktor.

Umor i pad enegije

Primjenite u svojoj svakodnevici neke zanimljive savjete i nakon vrlo kratkog vremena uočiti ćete velike promjene te ćete pobijediti umor.

©Step Factor/www.stepfactor.hr #337

Umor i pad enegije. Primjenite u svojoj svakodnevici neke zanimljive savjete i nakon vrlo kratkog vremena uočiti ćete velike promjene te ćete pobijediti umor.

Koliko puta ste se pogledali u ogledalo i uočili debele podočnjake za koje korektori jednostavno nemaju najbolje riješenje? Imate li previše obaveza? Pijete li previše kave i gaziranih pića u nadi da će pomoći održati budnost? Imate li ponekada osjećaj da bi mogli spavati godinu dana bez prestanka? Što je sa krvnim tlakom?

Kada je na većinu pitanja odgovor potvrdan riječ je o umoru i padu energije koje uzrokuju obaveze, brzi ritam života, prevelika očekivanja od okoline pa i od vas samih prema sebi, neuravnotežena prehrana koja će pritom usporiti metabolizam, previše slatkiša koji će samo instantno riješiti problem gladi, zasititi vas kratkotrajno, ne pružajući dovoljnu količinu potrebne energije, vitamina i minerala, te elemenata u tragovima, premalo šetnje po svježem zraku i konstantan osjećaj da vam je dan prekratak.

Upravo uzrečica da ostajete bez baterija ili da se morate energetski napuniti daje dobre smjernice kako si pomoći. Zamislite da ste vi jedan jako skupocjen automobil sa svom najboljom dodatnom opremom, zatamnjenim staklima, skupim felgama, savršenim kožnim sjedalima, ali bez goriva.

Primjenite u svojoj svakodnevici neke zanimljive savjete i nakon vrlo kratkog vremena uočiti ćete velike promjene.

  • Vodite računa o tome spavate li zaista dovoljno (8 sati sna minimalno)
  • Obroke rasporedite u točno određeno vrijeme svaki dan (probajte se pridržavati)
  • Obroci neka sadržavaju svježe voće i povrće (svaki dan)
  • Uzmite si stanke dok radite (vrijeme kada ćete se protegnuti i duboko disati bez pušenja)
  • Ne zaboravite piti dovoljno vode i Vitamin C
  • Kreativno isplanirajte slobodno vrijeme (slobodno vrijeme je za opuštanje, maštanje, stvaranje, igranje, lijenčarenje, sport)
  • Uspostavite svoju duhovnu ravnotežu
  • Jedite mnogo svježeg voća i povrća, mliječnih proizvoda i proizvoda od integralnih žitarica (proso, heljda...)
  • Smijete popiti pokoju šalicu crne kave, a svakako bi bili bolji pripravci s ekstraktom zelenog čaja ili guarane.

Biljke koje mogu pomoći kod ublažavanja ili spriječavanja umora, iscrpljenosti i pada energije su: pripravci od ginsenga, pšenične klice, češnjak.

Trenutno nemamo komentara na ovaj članak. Klikni ovdje i dodaj komentar kao prva.

Trenutno nisi prijavljena. Ispod se možeš prijaviti. Ako još nisi član, registriraj se ovdje.

A za Amarant

©Step Factor/www.stepfactor.hr #324

A za Amarant. Amarant se ubraja u jednu od najstarijih, ali i najzdravijih žitarica, čije podrijetlo seže u Srednju i Južnu Ameriku, kao iskonska hrana Asteka i Inka, za koju su vjerovali da ima blagodati neophodne za život i neprocjenjive, čak svete moći.

As iz rukava: Vitamin C

©Step Factor/www.stepfactor.hr #320

As iz rukava: Vitamin C. Preventivan borac protiv mnogobrojnih oboljenja i najzastupljeniji pripadnik svježeg voća i povrća zove se vitamin C.

Zdravlje. Zdravlje je nešto najvažnije što imaš. Bez njega ti malo vrijedi sve ostalo što imaš. Njeguj svoje zdravlje, čuvaj ga, unaprijedi i poboljšaj. Živi zdravo i budi sretna uz naše savjete, trendove i novosti.
Spavanje i odmor. Spavanje i odmor su osnovne čovjekove potrebe a sve kako bi ostao psihički i fizički zdrav. Bez kvalitetnog sna i odmora nećeš se ni ti osjećati dobro. Potraži zato u savjetima i trendovima nove ideje za svoj bolji san i odmor.
Članovi zajednice (1411 članova): marina.b, marina.b, info@rm-, ines1med, Sabina E, ivana.br, kudlekiv, ivana.ma, salopeks, Luca, balenon@, kriskau@, krznaric, verislav, dijanapo, marina--, Jasmina , kristina, josipa.l, atena5@n, bojaknez, comdes19, zdenka-k, Violeta , dianaren,
Step Factor

Step Factor

Sve ono što si oduvijek željela!

Sve ono što si ikada vidjela i sve ono što ti je ikada prošlo kroz uho. Svako tvoje sjećanje i sve ono o čemu si ikada sanjala. Svi tvoji snovi koje si ikada imala i koje još uvijek imaš te mjesta koja si ikada posjetila i gdje se najljepše osjećaš. Sve tvoje uspomene na ljude i događaje, tvoje lude i nezaboravne priče. Svaka tvoja misao koju si ikada imala i svaki plan koji se nalazi skriven duboko u tebi. Sve tvoje ljubavi. Tvoje bivše, sadašnje i buduće veze. Sve tvoje plišane igračke s kojima si se mazila kada si bila mala i one u kojima sada tražiš utjehu kada ti je teško. Svaka osoba koja je tu za tebe, da podijeli s tobom tvoj uspjeh i sreću. Svi zvukovi koje si ikada čula i slike koje si ikada vidjela. Sve tvoje trend frizure i lude boje za kosu koje si isprobala i svaki izraz lica na tvoju sliku u ogledalu. Svaki tvoj Make Up pokušaj u isprobavanju novih kozmetičkih proizvoda. Modne revije u odjeći mame i tate koje si ispred njih imale kako bi isprobala najnovije modne trendove. Tvoje posjete bolesnoj baki i tvoja spoznaja koliko je zdravlje važno. Tvoj ludi Party i tvoje prvo spavanje izvan svog kreveta kod prijateljice na trosjedu u dnevnom boravku. Sva tvoja beskrajno daleka putovanja i lutanja kada si bila izgubljenja. Sve ono što u svom srcu nosiš čini te jedinstvenom i neponovljivom. To je sve ono što si ti.

Step Factor želi te učiniti još snažnijom. Ti moraš napraviti korak. Donijeti odluku i napraviti jednostavno samo tvoj korak. Dali će tvoj korak biti uspješan ovisi o puno faktora. Jedan od faktora za tvoj bolji i ljepši korak kroz život daje ti Step Factor sa puno novih ideja, trikova, slika i informacija koji će sigurno ostaviti utjecaj na tebe. Tebe onakvu kakva jesi.

Jedna, neponovljiva, jedinstvena i najljepša.

by Alica